Shark - Prevare u osiguranju
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Prevare
u osiguranju
Prevare u osiguranju
Prevare u osiguranju
shark-detektiv - Prevare u osiguranju

Postoji više vrsta prevara osiguravajućih društava, ali velika većina povezana je s fizičkim ozljedama, prvenstveno u automobilskim nesrećama ili ozljedama na radu, te s određenim materijalnim štetama. Ponekad se radi samo o preuveličavanju postojećih ozljeda ili šteta, a ponekad ih je tražitelj odštete ujedno i sam prouzrokovao. Neki od najuobičajenijih slučajeva su stare ozljede koje se “prodaju” kao netom pretrpljene, ozljede zadobivene u slobodno vrijeme prijavljene kao ozljede na radu, uništavanje vlastite imovine (najčešće nekretnina), lažne krađe umjetnina ili sličnih vrijednih predmeta… Sve to spada u poslove kojima se bave privatne detektivske agencije!
Ponekad se u slučajevima prevare u osiguranju javlja više počinitelja. Tražitelj odštete ne djeluje uvijek sam, već često ima pomagača, ponekad čak i “iznutra”. Procedura prilikom traženja odštete zahtijeva čitav niz različitih potpisa, što povećava rizik od nezakonite radnje. Suradnik tražitelja odštete može biti bilo tko, od lažnog svjedoka, policajca, pa čak i zaposlenika društva, ponekad istog onog koji je i prodao osiguranje! Ovakvi slučajevi zahtjevaju posebnu stručnost istražitelja i poznavanje određenih procedura.
Upravo zato su privatne detektivske agencije koje zapošljavaju bivše djelatnike policijskih i ostalih službi sigurnosti najčešći izbor za istraživanje prevara osiguranja te riješavanje takvih slučajeva.

detektiv Shark icon
SAZNAJTE VIŠE / IZNESITE SLUČAJ
cellphone icon outline+385 98 471 459
phone icon outline+385 1 4614 618
mail icon outlineshark@shark-detektiv.eu

Shark Licrus | Detektivska Agencija © 2024